Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Full fart i Furuviksparken

Den drogfria skolavslutningen i Furuvik blev en välbesökt tillställning. Arrangörerna tog emot 40 busslaster med examensfirande ungdomar från 15 orter i Gästrikland, Hälsingland, Uppland och Dalarna.- Det kan bli ett större format på årets avslutning jämfört med fjolårets. Vi har 3 000 förköp och totalt tror jag det kan bli mellan 4 000 och 5 000 betalande. Förra året kom ungefär 3 500, säger Tom Widorson, vd för Furuviksparken tidigt på fredagskvällen.
Enligt uppgifter från vakthavande polis senare på kvällen visade det sig att omkring 4 800 personer hade besökt parken.

Högstadieelever
Majoriteten av besökarna var högstadieelever. En entrébiljett kostade 75 kronor, förköp 60.
I priset ingick åkband till alla attraktioner vilket gjorde att köerna till de nya inslagen Takeoff och Frisbee ringlade långa.
Redan tidigt under kvällen lyckades Infinite Mass tända publiken framför stora scen med låtar som "She´s a freak", "Bullet" och "Area turns red". Senare under kvällen tog Mendez över ansvaret för underhållningen.

Lugnt och städat
Vid 22.00-tiden var firandet i Boulognerskogen lugnt och städat.
Vid infarten i närheten av gamla kyrkogårdens parkeringsplats stod en polispatrull och såg till att underåriga hällde ut sina alkoholhaltiga drycker innan de fortsatte in i parken.
- Sedan vi gick med i EU har platserna där man inte får dricka alkohol blivit färre. Men för dem som inte har åldern inne gäller fortfarande förbud. Ungdomar under 18 får inte dricka överhuvud taget och de som är mellan 18 och 21 får inte dricka starköl, säger polisman Per-Åke Johansson.
Han förutspådde att fredagskvällen och -natten skulle bli relativt lugn.

ERIK WIKSTRÖM
026-15 96 29
erik.wikstrom_gd.se
Det blev full fart i Furuviksparken
4 800 examensfirande ungdomar från 15 orter besökte den drogfria skolavslutningen.