Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Full fart på langarna på Södra Kungsgatan

GÄVLE Jodå, det gick vägen!
Hotfulla regnmoln och en livlig biltrafik till trots så langade en femtiotal personer hela butiken Pastellens tygsortiment till nya affärslokaler i Gävle i går.

Det var en annorlunda syn som mötte förbipasserande på Norra Rådmansgatan och Södra Kungsgatan förbi biblioteket, strax före lunchtid.
Där stod en rad människor och langade runt tusen rullar tyg mellan sig.

En kvinna i vit dunjacka skrattade till åt anblicken, sprang in i ledet och greppade även hon en famn tyger.
Andra nöjde sig med att förbryllat vrida på huvudet, även om också de såg aningen roade ut.
Huvudpersonen i spektaklet var tygbutikens ägare Kerstin Andersson. Det var hennes idé att på gammeldags vis langa varorna till den nya affärslokalen på Söder, i stället för att anlita en flyttfirma.

- Det här är ett roligare, miljövänligare och effektivare sätt som dessutom ger min butik reklam, sa hon där hon sprang fram och tillbaka utanför den allt tommare affären.
Nu kom det visserligen inte så mycket folk som hon hade önskat när hon satte ut annonsen, men med lite extra spring gick langen väl ändå.
- Jag uppmanar förbipasserande att hjälpa till, sa Kerstin Andersson.

Vid Norra Strandgatans trafikljus stod Lena Sjödelius och tryckte på knappen vid övergångsstället, gång på gång på gång&
- Jag har en otroligt viktig post. Jag ser till så att langarna kommer över vägen. Uppdraget är perfekt för mig eftersom jag är synskadad. Jag har bara lite ledsyn, kan se en del färger, sa hon och förklarade att hon är väl förtrogen med de tickande ljuden som hörs vid trafikljusen.

Intill henne sprang Elisabet Hellsten fram och tillbaka över vägen. På norra sidan tog hon emot tygrullar, på den södra lämnade hon dem vidare till nästa person i ledet.
- Farligt? Ja visst, det här är vansinnigt farligt för jag är så ivrig, men jag har himla roligt! skrattade hon och rusade för att hinna över vägen innan det blev rött ljus.
Även Maj-Britt Claesson var med och langade.
- Det här var en otroligt trevlig idé! Flyttavståndet är så kort att det fungerar utmärkt. Dessutom får jag motion! sa hon.
Efter langningen vankades kaffe och bullar i den nya butiken. Som tack för hjälpen lottades även varor och presentkort ut.

Maria Carlsson
026-15 96 25
maria.carlsson@gd.se