Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Full fart på rollatorn efter besiktning

Att få en gratis kontrollbesiktning av rollatorn lockade många äldre till hjälpmedelscentralen vid Hagaström.
Däck och bromsar byttes ut, och inställningar justerades.
En del tog dessutom tillfället i akt, och slog till på en ny stiligare rollator.

Entusiasmen gick inte att ta miste på bland pensionärerna som köade till hjälpmedelcentralen vid tio-tiden på torsdagen. För vissa var det första gången de gick på besiktningen. För Ruth Nilsson var det fjärde året i rad.

– Jag har en Carl Oscar-modell, och är mycket nöjd. Den är nog tio år gammal. Sist jag var här övertygade jag fyra att köpa en likadan, säger Ruth Nilsson.

Varje rollator besiktigas ett par minuter.

Reparatören Patrick Lundgren berättar att det är ungefär samma saker man tittar på som vid bilbesiktningen. Färdbroms, parkeringsbroms och lösa skruvar kontrolleras.

Ett enkelt knep är dessutom att smörja rollatorn lite för att den gå bättre. En snabb daglig tillsyn är att rekommendera, menar han.

För Gunborg Berglund, 86, är det första gången hon är på besiktning, men trots det är hon nöjd med rollatorn.

– Den är alla tiders! Enda problemet är bromsarna som tar lite dåligt, säger hon.

För de som behövde reservdelar fanns det mesta i lager, och kunde bytas direkt. Många av besökarna testade dessutom nya rollatorer. Dagen till ära presenterades en ny modell, vars enda egentliga nyhet var den vita färgen.

Trots det drog den till sig stort intresse.

– Folk vill ha en snygg rollator. Det är som med bilar, menar Bertil Lundh, försäljare från företaget Invacare.

”Jag har en Carl Oscar- modell, och är mycket nöjd. Den är nog tio år gammal. Sist jag var här övertygade jag fyra att köpa en likadan”Ruth Nilsson

”Folk vill ha en snygg rollator. Det är som med bilar”

Bertil Lundh

Försäljare från företaget Invacare