Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fullriggaren får kafé och butik

Han har redan två kaféer på Drottninggatan och snart ett tredje på Gävle Strand.

Ahmet Yilmaz och Wayne’s Coffee blir en av de nya hyresgästerna på Fullriggarens bottenplan, strax intill närbutiken Time.

Mitt i vinterkylan kändes det långt till uteserveringar och stekande sol på Alderholmen i går.
Men om allt går som det är tänkt kommer besökarna till Fullriggaren redan i sommar kunna fika på Wayne’s Coffee med utsikt över Gavleån.
Ahmet Yilmaz har varit på jakt efter en attraktiv plats för nyetablering och är övertygad om att han funnit den nu, säger han.
Och han tror inte att det är någon risk att Gävleborna börjar tröttna på kafékedjans koncept trots närheten till systerkaféerna inne i stan.
– Det här blir den bästa platsen, helt klart. Många kommer att bo precis i närheten och hela stadsdelen är ett framtidsprojekt, säger Ahmet Yilmaz.
Planerna på att öppna nytt på Gävle Strand har funnits under ett par månader.
Kaféet kommer att täcka 75 kvadratmeter på bottenvåningen i den 41 meter höga skrapan och ha minst två heltidsanställda.
Granne med Wayne’s på samma plan blir närbutiken Time som redan i dag finns i Gavlegårdarnas lokaler på Brynäs och i Andersbergs centrum.
Det innebär att det nu endast återstår att presentera vem som tar hand om restaurangen intill samt kontorslokalerna på våning tolv.
70 procent av lägenheterna är uthyrda i nuläget, enligt Gavlegårdarnas lokalmäklare Peter Simryd.
– Restaurangen kommer att ha en folklig profil och inte vara någon dyr à la carte-servering. Det gäller att hitta rätt personer för att driva den och vi tror att det är dem vi förhandlar med nu, mer än så kan jag inte säga.
Tanken är att de första etableringarna ska vara klara till sommarvärmen och skapa ett levande stadsdelscentrum med närservice.
– Vi vill att Wayne’s och Time ska komma igång med sin verksamhet under juli månad och att hälsocentralen på våning ett och två ska kunna öppna under augusti. Inflyttningarna till lägenheterna sker samtidigt i etapper, förklarar Peter Simryd.
Han tror att planerna på att bygga 180 nya lägenheter på andra sidan ån, ett beslut som nyligen klubbats, kommer att innebära ett lyft för hela området.
Ahmet Yilmaz för sin del utesluter inte ytterligare etableringar för kafékedjan i Gävle.
– Men det är inget jag vill säga något om just nu. Nu fokuserar vi på den här platsen, säger han.
”Vi vill att Wayne’s och Time ska komma igång med sin verksamhet under juli månad och att hälsocentralen på våning ett och två ska kunna öppna under augusti.”
Peter Simryd
Gavlegårdarna
”Restaurangen kommer att ha en folklig profil och inte vara någon dyr à la carte-servering.”