Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fullt ös på båten Emma

Sandviken Det är fullsatt och fullt ös under konserterna på båten Emma medan hon kryssar på Storsjön.
– Ett perfekt fredagsnöje, säger initiativtagaren Ingemar Dunker.

I två timmar åker Emma ute på Storsjön medan Ingemar Dunker och någon kollega bjuder på musik. Vid den första kryssningen spelade han med Lasse Lindbom.

– Det serveras öl och vin och blir ett jäkla drag. Men det är ganska hög medel­ålder på gästerna så det blir ändå aldrig något stök. Biljetterna har sålt slut direkt. Spelningarna har varit en formidabel succé och det har varit jäkligt kul att spela, säger Ingemar Dunker.

Enligt honom har det i sommar bara varit fråga om två testspelningar. Han menar att de först nästa år sätter i gång på allvar.

– I år har det varit lite trubadur över musiken, nästa år blir det rock och blues. Då ska vi ha fyra till fem spelningar på båten.

Ingemar Dunker har tidigare spelat musik på en ångbåt i Stockholm. Tanken att göra likadant på Emma slog honom redan för sex år sedan.

– Jag tog kontakt med Sandvikens Segelsällskap och hörde mig för. Men då hade Emma en motor som lät för högt. Nu har de bytt motor och den nya hörs nästan ingenting.

I går kväll hade han Anders Lago med sig.

– Han är relativt okänd, men spelar kontinuerligt med Lindbom i Stockholm.

Spelningarna på Emma har varit en succé enligt Ingemar Dunker.