Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Furuvik storsatsar

När många andra tappar marknadsandelar går Furuviksparken framåt. Under 2008 ökade antalet besökare med 20 000 till sammanlagt 220 000.
Och nu storsatsar Furuvik. Investerar närmare 25 miljoner kronor under tre år.

Furuviksgruppen redovisar ett resultat på 8 miljoner kronor, fördelade på rörelsebolaget AB Furuviksparken 2,5 miljoner samt Furvik Fastigheter AB 5,5 miljoner kronor.

– Sommaren 2008 blev en bra säsong för Furuvik. Satsningarna på Apornas Värld, nya åkattraktioner och första etappen på vårt nya äventyrsbad ledde till att besöksantalet ökade med 10 procent på en marknad där många andra tappat, säger Tom Widorson, Furuviksparkens vd.

I samband med att Furuviksparken blev personalägd 2004 togs visionen ”Furuvik 2010” fram. Där lades grunden för parkens långsiktiga utveckling; världsdelarna Afrika, Asien och Sydamerika växer fram och blir samtidigt hem för parkens olika apor, till exempel schimpanser, lemurer, orangutanger och gibbonapor.

Furuvik har dessutom tillsammans med Lunds universitet etablerat världens fjärde primatforskningsstation där forskare söker nya kunskaper om våra närmaste släktingar. Arbetet har rönt stort intresse internationellt, nu senast med den smarta schimpansen och ledarhannen Santinos förmåga att planera för framtiden.

– Tack vare det positiva resultatet för säsongen 2008 har djuren en högre svansföring än vanligt och vi andra kan med oförminskad styrka fortsätta utvecklandet av Furuviksparken inför kommande säsong. Vi tror på en fortsatt högkonjunktur hos oss, säger Tom Widorson.