Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fy skäms, Coop!

Annons

Gäddan bröt inte ytan, den snarare exploderade upp ur vattnet.

Direkt efteråt gjorde den en u-sväng och försvann med min wobbler hängande i mungipan.

Ett sånt där ”tänk om”-tillfälle. Ni vet själva hur det kan vara. Tänk om jag hade haft mer tålamod med slirbromsen. Tänk om jag hade haft en fräshare lina. Eller en lite grövre.

Det här var så länge sedan att man fick ha en 0,35-lina för att överhuvudtaget ha någon chans mot en stadig abborre. I dag är linorna betydligt starkare. Vilket gör det roligare att fiska. En tunn lina är mer lättkastad. Och det ryms mer på rullen.

Men skillnaden mellan olika linors brottstyrka är våldsam. Läs testet här intill!

En annan typ av fiske är röstfiske. Det lyckades Anna Maria Corazza Bildt med i EU-valet. Återstår att önska henne lycka till i kampen för konsumentfrågor i den konservativa gruppen.

På det stora hela ska nog vi konsumentmuppar vara ganska nöjda med utfallet i EU-valet. Miljöpartiets andra mandat går till Isabella Lövin, som slåss för fisken i Östersjön. Marit Paulsen, FP, behöver väl ingen närmare presentation.

Även Socialdemokraternas ledamöter har under sina valkampanjer låtit trovärdiga när de sagt att de vill skärpa kemikalielagstiftningen, förbjuda azo-färgämnen och verka för säkrare livsmedel. Både Anna Hedh och Åsa Westlund har dessutom skrivit under den så kallade konsumentpakten, där de förbinder sig att rösta utifrån konsumenternas bästa.

En god nyhet: De köttfärsfuskande Icabutikerna gjorde fel. I förra veckan dömdes två chefer på Ica Maxi i Nacka till dagsböter för brott mot livsmedelslagen.

En dålig nyhet: När Coop hade ont om ekologiska bananer märkte de helt sonika om vanliga fulbananer. Det är sånt fusk som gör att folk undrar vad nyttan är med att betala extra för ekologiska varor. Fy skäms!