Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fylla 50 är bara roligt

Annons

GD GRATULERAR

– Det ska bli jättekul att fylla 50 år, säger Göran Cronwall. Jag har ingen åldersnoja.

Göran Cronwall startade yrkeslivet som fordonsmekaniker och maskinoperatör på Sandvik innan han bestämde sig för att plugga vidare. Nu är han kontorschef på Nordea i Sandviken men har en lång karriär bakom sig hos bland annat Skandia, SE-banken och Nyman & Schultz. Sedan hamnade han i hotellbranschen när han fick jobb inom hotell Winn och därefter blev VD för Högbo brukshotell.

På Nordeas kontor i Sandviken jobbar åtta personer, en mindre organisation än där han jobbat tidigare.

– Det är ett kanongäng som jobbar här, säger han. Jag har bra medarbetare. Skriv det!

Jobbet är av och till stressigt, men roligt. Hela tiden är det möten med människor. Så har arbetslivet alltid sett ut för Göran Cronwall. Han berättar att han läst, och läser, mycket om ledarskap, om att stärka sin egen och andras självkänsla.

– Det finns en sak som jag är mycket stolt över, säger han. 1998 blev jag utsedd till ”Årets föredöme som ledare” inom Nyman & Schultz. Det var medarbetarna som röstade fram mig.

Att fylla 50 brukar för en del vara förknippat med ångest och rädsla för att bli gammal. Hos Göran Cronwall finns inget sådant.

– Jag känner mig som 50, det är ju det jag är. Det viktigaste är att vara frisk. Jag tittar bara framåt och försöker vara en plusmänniska, en som ger energi. I motsats till en som tar energi. Balansen mellan jobb, fritid och familj är viktig.

Sandviken har han aldrig lämnat hur jobben än har sett ut.

– Jag har bott i Sandviken hela tiden och känner alla på stan, säger han och ser riktigt glad ut. Men jag har funderat på att det vore roligt att bo någon annanstans. Men det får bli när barnen har flyttat.

Frågan om vad han gör om tio år går inte att besvara. Så långt framåt tänker han inte. Men fem ord för att beskriva sig själv bjuder han på när vi skiljs åt:

Glad, ärlig, rak, drivande och empatisk.