Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fynda på bakluckeloppis i sommar

Fyra söndagar i juli kommer det bli bakluckeloppis på taken av parkeringshusen i Gävle centrum.

Med start nu på söndag kommer alla som vill kunna gå dit, för att både sälja och fynda.

– Ett kul söndagsnöje, och ett bra sätt att locka turister till stan, säger Eva Olsson.

Det hela är ett försök av Gävle centrumsamverkan att öka handeln kring Stortorget i sommar. Till att börja med blir det marknad på P-däcket Konvaljen vid Waynes Coffee Shop i Åhlénshuset, men blir intresset tillräckligt stort kanske man utökar och sprider loppisen vidare till parkeringshuset i Gallerian Nian.
– När torget nu ser ut som det gör krävs nya möjligheter, och det finns många fler möjligheter än de vi ser, säger Eva Olsson på Gävle centrumsamverkan, som är spindeln i nätet och ansvarig för hela arrangemanget.
Man kommer att kunna sälja allt möjligt. Priset ligger på hundra kronor per bil, och trehundra kronor om du har släpvagn. Eva har varit på bakluckemarknad förut och sett folk sälja "det mesta som går in i en bil".
– Det är bara rensa hemma och komma hit. Det enda man behöver tänka på är att bilen inte får vara högre än 2. 10, säger hon.

Du kommer att kunna läsa mer om marknaden och Evas tankar kring denna i morgondagens GD.