Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fyra år för ecstasyinnehav

GÄVLEDen 31-årig gävlebo som förvarat omkring 700 ecstasytabletter i sitt källarförråd har dömts till fyra års fängelse för grovt narkotikabrott.

- Jag är nöjd med domen, säger kammaråklagare Ulf Back.
Mannen greps i maj sedan polisen gjort ett tillslag mot fastigheten där 31-åringen bor. Polisen hittade då den stora mängden ecstasytabletter i husets cykelkällare.
31-åringen har nekat till anklagelserna om grovt narkotikabrott. Allt han gjort är att peka ut en bra förvaringsplats av narkotikan åt dess riktiga ägare. Vem den personen skulle vara vill han dock inte ange.

"Rimligt straff"
Åklagare Ulf Back har ännu inte sett domskälen och vet därför inte exakt vad tingsrätten dömt mannen för. 31-åringen stod i första hand åtalad för olovligt förvärv och olovligt innehav av narkotikan med planen att sälja ecstasyn vidare. I andra hand åtalades han för att ha förpackat och förvarat tabletterna. Domen på fyra år har Ulf Back ingenting att anmärka på.
- Det är ett rimligt straff, säger han.
Det tycker däremot inte 31-åringen och hans försvarsadvokat Bengt Hennel.
- Jag har pratat med min klient i dag och vi kommer med största sannolikhet att överklaga domen, säger Bengt Hennel.
Ytterligare tre personer som åtalats för att ha handlat narkotika av 31-åringen dömdes på fredagen.
En 26-årig kvinna fick skyddstillsyn för narkotikabrott och en 22-årig kvinna ska betala 10 500 kronor i dagsböter för samma brott.
En 30-årig man dömdes till fängelse för olovlig körning, narkotikabrott och ringa dopningsbrott.

ANNA HÖGLUND
026-15 96 31
anna.hoglund@gd.se