Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fyra dömda för sexuellt utnyttjande

De fyra män från Hofors och Torsåker som sexuellt utnyttjat en 14-årig flicka har nu dömts av Gävle tingsrätt.

Männen är mellan 18 och 19 år gamla. Det var i juni förra året som de hade varsitt samlag med flickan, som då var 14 år. Hon visste inte om det, men ett par samlag filmades. Det är bara de fyra männen som har sett filmerna, men en av dem har spridit ut att filmerna finns för att utsätta flickan för andras förakt.

En 18-årig man döms till skyddstillsyn och skadestånd på 30 000 kronor för sexuellt utnyttjande av barn samt förtal. Mannen ska genomgå ett behandlingsprogram i frivårdens regi. En 19-åring döms till hundra timmars samhällstjänst för sexuellt utnyttjande. De två andra männen som är 18 år döms för samma brott till 80 timmars ungdomstjänst samt skadestånd på 25 000 kronor vardera.

Eftersom det inte framkommit att flickan har utsatts för våld eller tvång dömer inte tingsrätten de fyra männen till våldtäkt mot barn.