Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fyra jular på en

”Four Christmases” är originaltiteln och det är precis vad det handlar om i denna lätt romantiska komedi. Vansinnigt kul emellanåt, alltför drygt, skruvat och krystat dessemellan. Med andra ord ojämn underhållning där Vince Vaughn i vanlig ordning spelar en sorts träbock medan Reese Witherspoon är den ljuva kvinnan som kolliderar med verkligheten.

Brad och Kate, som deras rollfigurer heter, stöter på varandra på självaste julafton och det visar sig att de har en sak gemensamt: De hatar familjesammankomster under julen och hyllar ordspråket bättre fly än illa fäkta. Tillsammans bestämmer de sig detta år för att resa till varmare breddgrader, men alla flyg ställs in på grund av tät dimma.

Kate råkar i stället tacka ja till en inbjudan från sin mamma, som sett dottern tv-intervjuas på flygplatsen, och det ena leder till det andra. Båda föräldraparen är skilda vilket gör att fyra olika mer eller mindre disfunktionella (smått galna) familjer ska besökas. Överraskningar, för att inte säga chocker, väntar Brad och Kate växelvis. En okej julrulle, drygt två månader för sent kan tyckas, men inte mer.