Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fyra påkörda i Gävletrafiken

Två 14-åriga flickor blev vid åttatiden i går morse påkörda i korsningen Kaserngatan - Södra Kopparslagargatan på Söder. Båda flickorna chockades svårt men har enligt polisen inte ådragit sig allvarligare skador.

Annons
Olyckan inträffade vid ett övergångsställe med trafiksignaler.
En 30-årig man körde från Södra Kungsgatan öster ut på Kaserngatan mot Brynäs. Mannen hade en bil framför sig och bytte från höger till vänster körfält strax före övergångsstället. Han såg inte att flickorna var på väg att korsa gatan.
Enligt båda bilisterna visade signalerna grönt ljus.
Den 30-åriga bilisten chockades svårt av händelsen och fördes till sjukhus.

Strax efter klockan två i går eftermiddag blev en kvinna påbackad på Nygatan. Kvinnan ramlade i gatan och ådrog sig troligen skador i benen. Hon fördes till sjukhus. Olyckan är inte närmare utredd.

En dryg halvtimme senare blev en mopedist påkörd i Sätra på Norrbågen. Enligt bilisten kom två mopedister ut från skogen. Bilisten hade inte en chans att väja och träffade en av mopedisterna. Smällen tog mitt i fronten.
Den 16-årige mopedisten har inte kunnat höras men misstänks bland annat för vårdslöshet i trafik. Han framförde en moped av klass ett utan att ha förarbevis.