Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fyra radhus byggs vid Kristinaplan

GÄVLEFyra familjer i kommunens tomtkö har chans att få bo vid Kristinaplan i Gävle.

Det är Riksbyggen som i höst ska bygga en radhuslänga med fyra lägenheter på den obebyggda tomten väster om Kristinaplan.
Vad radhusen kommer att kosta är ännu inte klart.
- Vi har inte gjort den beräkningen ännu, eftersom vi ännu inte tagit in anbud på bygget, säger projektledaren Stig Holmsten på Riksbyggen.
Att det skulle ligga en radhuslänga på platsen har egentligen varit planerat i 40 år. Huset är inritat på detaljplanen från år 1962, som fortfarande gäller.
Men en del av tomten har varit i privat ägo. Först i slutet av 1990-talet köpte kommunen marken och huset som stod där revs.
Det radhus som nu ska byggas följer den gamla planen, vilket gör att beslutet att bygga huset kommer att kunna tas snabbt.
- Vi tycker att detaljplanen är bra. Det passar med ett radhus på den platsen, säger Stig Holmsten, Riksbyggen, som fick en förfrågan från tekniska kontoret i våras om de ville bygga på den outnyttjade byggrätten.
De radhus man nu planerar är på cirka 110 kvadratmeter i två plan, med balkong på övervåningen och uteplats på bottenplanet. Köparna kommer att kunna påverka planlösningen till viss del och bland annat välja om man vill ha fyra eller fem rum och kök.
Något formellt beslut om bygget är ännu inte fattat. Nästa vecka ska mark-, miljö- och plandelegationen som ett första steg godkänna att kommunen säljer marken till Riksbyggen för 600 000 kronor.