Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gå med i vår scoutgrupp!

Helgen den 21-24 maj samlas drygt 200 ombud till equmenias riksstämma. Immanuelskyrkans Ungdom i Gävle, Gävle SMU och Ockelbo SMU är några av de föreningar som kommer att vara med och ta beslut om nästa års verksamhet i Sveriges största kristna barn- och ungdomsorganisation. Vi vill styrka ungas rätt till inflytande och rätten att ta ansvar för sin egen verksamhet.

Under 2009/10 kommer equmenia att jobba hårt med att växa i vårt scoutarbete. Vi kommer att starta ett nationellt musikprojekt med fokus på band och ungas låtskrivande. Vi kommer att bygga strategiska samarbeten med idrottsrörelsen.

Vi tar ansvar för vår egen verksamhet, och det tänker vi fortsätta att göra. För våra 33 000 medlemmar räcker det inte att få vara med, vi vill påverka också. Aktiviteter skall vara både för och av ungdomar, och utgå från ungas verkliga behov, inte de behov vuxenvärlden anser sig se. Barn och unga i vår organisation har satt som ett långsiktigt mål att fler och fler av våra jämnåriga skall ha tillgång till en meningsfull fritid med tydlig kristen profil. Under riksstämman tar vi nästa steg. Om du är i vår ålder vill vi utmana dig att ta ansvar för din fritid! Är du lite äldre har vi en fråga: Vad kan du göra för att barn och unga ska få påverka sin vardag?

Johan Nilsson

ordförande för equmenia

Jacob Carlbäcker

ledamot equmenias scoutstag Gävle

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare