Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Gå mer rakt på mål..."

Annons

Hejsan Keb!

Jag vill påpeka som "regelbunden" läsare av din spalt att jag lade märke till att någon påpekade att Brynäs måste ta mer backskott och visa lite mer "jävlaranamma" om man får uttrycka sig så.

Gå mer rakt på mål och inte som brynäsarna många gånger gör...lägger ner i sargrundan för näste brynäsgubbe att jobba på.

Som jag gillar med min personliga favorit Daniel Widing, när han är på isen är det en sak som gäller rakt på mål och skjut. Det är något han gör ofta.

Det vill jag se mer av från alla andra.

Om man tittar på samtliga lag i elitserien som exempelvis Frölunda som jag suttit och "analyserat". Där ser man hur frölundaiterna forcerar på mål och skjuter vid första tillfälle i anfallszon.

Vad är det idag som gör att Brynäs spelar så mycket runt, runt och inte ger sig in i slottet och tar den där "extra smällen" som kan resultera i ett eventuellt powerplay eller även lika väl ett mål...?

Brynäs har alltid spelat mycket med passningar inne i anfallszon och det är svårt att arbeta bort det, men det är bara ett måste denna säsong om man tänkt sig vara med och kriga om en slutspelsplats.

Det gäller att ta en smäll inne i slottet och kanske tappa en hörntand, för att göra mål i dagens täta och tuffa spel.

Widing går mest rakt på mål av brynäskillarna - men han måste förbättra sin teknik för att få med sig pucken i sina attacker.

Mer läsning

Annons