Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gammal barnvagn orsak till seg tvist

SANDVIKENEn kvinna i Ockelbo ska ha stulit en barnvagn från ett par som tagit över hennes gamla lägenhet. Nu står hon åtalad för egenmäktigt förfarande.

Själv hävdar hon att barnvagnen togs som pant, eftersom hon inte fått betalt för den diskmaskin hon lämnat i lägenheten vid flytten. Den muntliga överenskommelsen var att paret skulle betala kvinnan 4 000 kronor.
Kvinnan som blev av med barnvagnen önskar nu en ersättning på 1 200 kronor, för den självrisk hon betalade försäkringsbolaget vid köpet av en ny barnvagn.
Den åtalade kvinnan hävdar att hennes avsikt var att återlämna vagnen när hon fått betalning för diskmaskinen.

Kuvert saknas
Paret säger dock att de har betalat och lagt pengarna i ett kuvert i hyresvärdens utomhusbrevlåda. Hyresvärden uppger att han inte fått detta kuvert.
Den gamla barnvagnen står nu hos polisen och både försäkringsbolaget och pappan till den kvinnliga barnvagnsägaren gör anspråk på denna. Pappan säger att det var han som köpte barnvagnen.
SOFIA JOHANSSON