Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gårdsförsäljning av alkohol är ett steg i rätt riktning

Gårdsförsäljning av alkohol kommer att leda till att förtroendet för politiken ökar, skriver Anders W Jonsson, C, och Lars Beckman, M

I dag invigs gravitationsdestilleriet på Mackmyra Whisky i Gävle och det är en viktig milstolpe för svensk whiskyproduktion och förutom att det sätter Sverige på kartan inom det här området så skapar det värdefulla jobb i Gävle.

En gårdsförsäljning av alkohol kommer inte att påverka alkoholkonsumtionen i någon större omfattning enligt den statliga utredning som är genomförd. Detta eftersom försäljningen kommer att villkoras med att man får köpa med drycken i samband med en aktivitet. Volymerna som får säljas per år är också kraftigt begränsade men även med dessa begränsningar så är det ett steg på rätt väg.

Vi vill se en alkoholpolitik som har förtroende hos svenska folket och som leder till en rimlig konsumtion och dagens problem är snarast att svenska folket redan har avskaffat det svenska monopolet genom en omfattande införsel av alkohol utanför Systembolagets regi.

Det är ett allvarligt samhällsproblem som måste hitta en lösning och gårdsförsäljningen kommer enligt vår uppfattning att leda till att förtroendet för politiken ökar och det tjänar alla på.

Lars Beckman

Riksdagsledamot, M

Anders W Jonsson

Riksdagsledamot, C

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel