Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gärningsmännen ännu på fri fot

SANDVIKENEn vecka har gått sedan den grova misshandeln på Jerntorget i Sandviken. De tre personer som misstänks för den grova misshandeln på Jerntorget i Sandviken är fortfarande på fri fot. De har ännu inte hörts om händelsen av polisen. Samtliga är dock identifierade och väl kända för polisen.

Annons
- Det har hittills hållits en hel del förhör. Jag vet att polisen jobbar för fullt med det här, säger kammaråklagare Ulf Back.

Grova våldsbrott
Den huvudmisstänkte 23-åringen har flera fängelsedomar bakom sig för grova våldsbrott. Redan som 19-åring dömdes han av Sandvikens tingsrätt till tio månaders fängelse sedan han, i Stadsparken i Sandviken, knivhuggit en 35-årig tivoliarbetare i magen. Så sent som i juni i år misstänks han ha misshandlat en 39-årig man från Gävle med ett järnrör. 39-åringens höftben gick av på två ställen. Händelsen inträffade på Klangberget efter en ordväxling.
En av de misstänkta för förra helgens misshandeln är bara 14 år och alltså inte straffmyndig.
- I det fallet görs en särskild utredning enligt Lagen om unga lagöverträdare, säger kriminalinspektör Torbjörn Larsson som håller i polisens utredning.
Brottsrubriceringarna vad gäller händelsen på Jerntorget är grov misshandel, misshandel samt ofredande. De misstänkta har också gjort en motanmälan om misshandel mot 42-årige Hasse Persson, som ingrep när handikappade Marina Bodell och Ola Jansson misshandlades.
Varför de misstänkta ännu inte tagits in till förhör kan han inte säga.
- Jag kan inte gå in på något som skulle kunna försvåra utredningen. Men vi kommer att reda ut det här.

Sofia Öhlander