Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gasman-Jimi trivs med sitt nya liv som soloartist

Minns ni det synnerligen omtyckta punkrockbandet Gasman från Sandviken? Då kommer ni säkert också ihåg sångaren Jimi Wåhlin.

Annons

Det har runnit mycket vatten under Jädraåns broar sedan han lämnade stålstan 1999.

– Men mitt hjärta kommer alltid att vara kvar i Sandviken, intygar han. Jag gjorde ju häromåret också en hyllningslåt till min favoritförening där jag lirade fotboll under pojkåren, Sandvikens IF, ”Håll mina vingar en stund”.

Numera är Jimi 38 år och bor med sin familj (två barn, fyra och sex år) på Söder i Stockholm och kombinerar musiken med att jobba på deltid med funktionshindrade.

– Efter Gasman och flytten till Stockholm var jag med i bandet Elmo Red (som bland annat gjorde en duett med Arne Weise i låten ”Don’t Fall Down On Me”) under ett antal år. Men jag kände att jag stod på gränsen till att bli utbränd, ledsnade på att repa och åter repa, bära tunga förstärkare med mera. Jag ville helt enkelt gå vidare med något nytt och startade soloprojektet St. Jimi Sebastian Cricket Club.

Nu är Jimi framme vid ett delmål då han i dagarna släppt sin andra ep-platta, ”Lift the Darkness”, med sex låtar. ”Lågmäld akustisk gospelpunk med socialrealistisk förankring”, heter det i beskrivningen och visst är det en bra bit ifrån hans tidigare karriär inom den råare punken.

– Javisst, men punken finns givetvis med i botten, förklarar han. Även om det nu låter litet pompöst med akustiska gitarrplock och sånt. Vill också ha innehåll med någon form av social förankring i mina texter, det kanske inte alltid blir rakt på sak och lätt att förstå, men det gör nog inget.

Pianointron gillar han uppenbarligen. Det finns med på flera av spåren. Som radiosingel har ”One Hand on Your Shoulder” snurrat ett tag och det är en härligt uppbyggd låt och hela plattan har ett skönt sound.

En stor överraskning är den gamla Elvis-hiten ”Always on My Mind”, som Jimi verkligen gör på sitt eget sätt.

– Det är en kärleksfull text som jag tolkar som kärlek till miljön också. Och den där sista låten,”We’re Coming Back”, spelades in i mitt vardagsrum, vilket kanske hörs...

Övriga bandmedlemmar på inspelningen är Christian Augustin från Totalt Jävla Mörker och livetrummis i Khoma, förra årets P3 Guld-vinnare. Tobias Landström, David Lindberg och David Östberg.

– Det är ett soloprojekt men då jag uppträder live vill jag helst ha ett band med mig. Fast det är är inte så enkelt att få ihop folk, så det växlar till varje gig. Men det brukar fungera ändå efter några rep.

Sista april höll St. Jimi Sebastian Cricket Club sin releasespelning på Lilla Hotellbaren vid Malmen i Stockholm.

– Det ska väl bli en fullängdare framöver, men det blir en senare fråga, resonerar Jimi, som laddar för några festivalgig och några andra spelningar i sommar.