Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gästrikarnas folkracesuccé – vann två av tre

Två segrar av tre gick till Gästrikland när X-cupen gästade Ljusdal.
Anton Lönn, Årsunda, vann juniorklassen, medan Annika Forsberg, Sandviken, tog hem spelet bland damerna.

Annons

Säsongens tredje deltävling avgjordes på Kåtmyrabanan i Ljusdals västra utkant under lördagen. I juniorklassen lyckades Dennis Lundberg, Gestrike, bäst i kvalet, tillsammans med Niklas Palm, Ilsbo. Båda slutade på 19 poäng via två segrar samt en andraplats.

Anton Lönn hamnade i B-final, bland annat efter problem med växellådan i den tredje kvalomgången. Men via seger i B-finalen kunde Anton trots allt ansluta sig till de fem direktkvalade A-finalisterna.

Lundberg tog kommandot i starten i A-finalen, närmast följd av Palm. Lönn var trea ut på det första varvet och valde ta alternativspåret i ett tidigt skede. Därefter ”plockade” han den ena efter den andra – och avancerade till en ledning som han inte släppte greppet om.

Kampen om andra plats stod stenhård ända in i det sista. Oskar Rosén, Järbo, kunde på det sista varvet pressa sig förbi Dennis Lundberg via en innersniff och slutade tvåa. Sjätte plats gick till Casper Falk, Gävle.

Annika Forsberg var ensam om att ta tre förstaplatser i damklassens kval. Tvåa sammanlagt i kvalet blev Årsundas Sarah Samuelsson, medan Annika Isaksson, Hofors, tog tredje plats.

Annika Forsberg fortsatte därefter åka fort i A-finalen, som hon vann före Jessica Persson, Hede. Prispallen kompletterades av Madelene Jerner, Årsunda. Annika Isaksson blev till slut fyra, Karolina Olsson, Årsunda, femma och Sarah Samuelsson sexa.

Madelene Jerner hade strax innan även hunnit med att vunnit B-finalen. Tvåa här blev Pernilla Sterner, Gävle.

Hemmaåkaren Patrik Svärd förblev obesegrad i seniorklassen. I A-finalen följde Emil Hansson, Järbo, som tvåa. Årsundas Linus Andersson, liksom Svärd utan poängförlust i kvalet, slutade på en fjärdeplats.

Totalt i X-cupen i halvtid – efter tre deltävlingar av sex – så leder Oskar Rosén med tre poäng tillgodo på Anton Lönn. Victor Källgren, Gestrike, håller tredje plats.

Annika Forsberg toppar damtabellen på 60 poäng, följd tre pinnar efter av Sarah Samuelsson samt Annika Isaksson.

I seniorklassen är det dubbelt Söderhamn i topp, Joakim Jonsson före Joel Olsson. Emil Hansson är trea i sammandraget.