Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gästrikeframgångar i Järvsöbacken

Seger för Christer Nilsson och samma facit för Mikael Lundberg.

Gästrikeförarna höll krutet torrt i Järvsöbacken.

Mästarmötet uppför Öjeberget hade lockat den svenska eliten till start. Tre åk på lördagen följdes av lika många dagen därpå – där snabbaste tid från vardera dagen summerades.

Annons

Tjoget förare gjorde upp om prispallens utseende i supernationella rallycrossklassen. Regerande svenska mästaren Christer Nilsson, Sandviken, tog ledningen efter lördagens tävlande med sju hundradelar i rygg på Henrik Flodin. Jimmy Holmkvist, Gestrike, delade tredje plats med Pontus Westman, Film – samtliga fyra nämnda inom ramen av 21 hundradelar.

Kampen fortsatte på söndagen, där backrekordet slogs på löpande band. Christer Nilsson kunde till slut ta hem spelet, 16 hundradelar före Flodin.

– Bättre än så här kan det väl knappast gå. Tydligt är att man lyfter sig själv när det är så här bra motstånd – bättre än SM, sammanfattade Christer.

Som höll det högsta tempot i den övre delen på backen. Här hängde ingen med i svängarna.

– Motorn är nyligen ihopsatt efter ett haveri och jag har inte hunnit köra in den. Men det fungerade klanderfritt i alla fall, fortsatte en nöjd segrare.

Pontus Westman lade beslag på tredje plats, ett prima facit i årsdebuten. Bara fyra tiondelar skilde fram till den översta pallplatsen efter två dagars tävlande.

Tråkigt nog kunde inte Jimmy Holmkvist ställa upp till start på söndagen på grund av motorhaveri. Brorsan Håkan fick nu försvara familjeäran med en sjätteplats.

I tvåhjulsdrivna rallyklassen toppade Mikael Lundberg från Gävle med 17 hundradelar före Enköpings Lars Davidsson i ”halvtid”. Kampen skulle fortsätta. Micke blev den som till slut gick segrande ur striden efter att ha ökat ut försprånget med ytterligare en tiondel.

– En riktigt bra helg. Det var kamp från första metern till den sista, menade Micke, som vunnit rubb och stubb hittills i år.

– Ja, det har gått bra både i SM och Uphill cup. Plus segern här också. Maximal utdelning…

I Rallycross 2400 slutade Daniel Bååth, Gestrike, fyra, 17 hundradelar från pallen.