Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

15-åring åtalas för bombhot

/
  • Den 12 september utrymdes Ica i Sätra centrum efter att någon ringt in ett bombhot. Polisen lade ned stora resurser på att spärra av området och utrymma butiken. Ett hundratal kunder befann sig i lokalen när larmet kom.

På eftermiddagen den 12 september utrymdes Ica i Sätra centrum efter att någon ringt in ett bombhot.
Nu åtalas en 15-årig pojke för samtalet.

Annons

Strax före klockan 16 på fredagseftermiddagen den 12 september tog polisen emot ett samtal där en ung man sa att det skulle ”smälla på Ica-butiken i Sätra centrum om sju till åtta minuter”.

Polisen lade ned stora resurser på att spärra av området och utrymma butiken. Ett hundratal kunder befann sig i lokalen när larmet kom.

Men tio minuter gick och ingenting hände. Någon bomb fanns inte i lokalen. Samtalet kom från en telefonkiosk i närheten av Sätra centrum.

Den 15-årige pojken har erkänt att det var han som ringde. I och med det har han enligt åtalet föranlett en onödig säkerhetsåtgärd.

I åtalet mot pojken framgår också att han veckan efter falsklarmet utlöste ett brandlarm på Pingeltorpsskolan genom att tända en cigarettändare.

I slutet av oktober hotade han en annan pojke till livet om han inte stal cigaretter åt 15-åringen. Den nu åtalade 15-åringen ska i samband med hotet ha viftat med en kniv och huggit i luften.

Mer läsning

Annons