Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

16-årig flicka våldtagen

GÄVLEÄven natten mot söndagen skedde en våldtäkt i centrala delarna av staden. Det var det tredje anmälda sexövergreppet på lika många nätter.

Annons
Den här gången drabbades en 16-årig flicka. Övergreppet skedde någonstans bland husen i Gamla Gefle på Söder.

Polisen vet ännu inte speciellt mycket om vad som inträffade eller exakt var det skedde. Flickan har nämligen bara hörts sporadiskt samtidigt som hon befann sig på länssjukhuset för läkarundersökning. Det gjordes tidigt på söndagsmorgonen. Under söndagen var hon bortrest.

Övergreppet skedde vid tre-tiden på natten. 16-åringen har berättat för polisen att hon gick omkring och sökte en kamrat. Då stötte hon ihop med en för henne okänd svensk man i 20-23-årsåldern som sa att han visste var kamraten fanns.
Flickan trodde på detta och följde efter mannen. Så småningom hamnade de i gränderna i Gamla Gefle. Någonstans där skedde övergreppet.

Polisen har fortfarande inga misstänkta för våldtäkten på restaurang BCK natten mot i fredags. En 23-årig kvinna befann sig på damtoaletten runt stängningsdag när två män kom in där. En av männen höll fast kvinnan och den andre våldtog henne. Hon har lämnat en ingående beskrivning av våldtäktsmännen. Båda är strax över 20 år och mörkhåriga med utländskt utseende.

Natten mot lördagen anmäldes ett försök till våldtäkt i en skåpbil på en parkering i centrum. Offret lyckats fly.
De fem männen i bilen greps nästan omgående men släpptes efter förhör. De är delgivna misstanke för försök till våldtäkt alternativt sexuellt ofredande.

OLLE HILDINGSON

Mer läsning

Annons