Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

17-åring erkänner sexuellt ofredande

GÄVLEEn 17-årig gävlebo erkänner att han sexuellt ofredat en skolkamrat som går i samma gymnasieskola som han.Nu åtalas han bland annat för sexuellt ofredande, ofredande och olaga hot.

Annons
När mannen i augusti skickade ett urinindränkt brev till skolkamraten polisanmäldes han av hennes mamma.
Enligt åtalet började trakasserierna redan höstterminen 2001.
Under polisförhör berättade kvinnan att 17-åringen kunde lägga sig över henne när hon låg i en soffa i skolan och inte släppa greppet om henne förrän andra skolungdomar kom in i rummet. Han ska även ha nypt och tafsat på henne, så hårdhänt att hon fått blåmärken.
17-åringen har också pratat in flera meddelanden på skolkamratens mobilsvar, där han bland annat sagt att han ville köpa sex av henne och att han skulle "fixa" hennes pojkvän.
17-åringen erkänner delvis att han tafsat på skolkamraten, men säger att han bara gjorde det för att retas. Han erkänner även att han skickat ett kissindränkt brev till henne, och säger att han gjorde det för att han var "irriterad" på kvinnan.
Kvinnan säger att hon är rädd för att 17-åringen ska komma tillbaka till skolan. Han sjukskrevs när sextrakasserierna kommit i dagen.
Mannen åtalas också för olaga hot och ofredande efter att ha telefontrakasserat en man i 40-årsåldern ett 30-tal gånger och även skickat hotfulla sms. 17-åringen har erkänt, men säger att det rör sig om ett pojkstreck.

MARIAM NARAGHI

Mer läsning

Annons