Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

18-åringens tillstånd stabilt

GÄVLETillståndet för den 18-årige man som knivhöggs i ryggen av en 14-årig pojke i Forsbacka i fredags är stabilt. Han vårdas dock fortfarande på sjukhus.

Annons
- Han fick den ena lungan punkterad, men skadorna är inte livshotande, säger Urban Fredriksson vid Gävlepolisen.
Händelsen utspelade sig utanför en kiosk på Storgatan i Forsbacka vid 18.00-tiden i fredags. Av okänd anledning hamnade ett gäng på fyra-fem personer i en dispyt med 14-åringen. Dispyten var på väg att utvecklas till ett bråk mellan 14-åringen och en några år äldre man när 18-åringen ingrep.
- Vi har inte fått någon klarhet i vad som gjorde honom upprörd. Han har sagt att han kände sig förolämpad, säger Urban Fredriksson.
14-åringen gick hem, bytte kläder och tog med sig en filékniv. Därefter återvände han till platsen där dispyten uppstått och sa att han ville "göra upp i en clean fight".
- Han anfaller 18-åringen som får kniven i ryggen, säger Urban Fredriksson.
Polisen rubricerar brottet som försök till dråp. Flera personer bevittnade händelsen och på lördagskvällen hade polisen hört huvuddelen av dem.
14-åringen är omhändertagen enligt LVU, Lagen om vård av unga. När polisens utredning är klar ska socialtjänsten besluta om eventuella påföljder.

Mer läsning

Annons