Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

19 år i fängelse för kvartett

GÄVLE
Hovrätten satte inte ned straffen för två av fyra gävlebor som överklagat domen i tingsrätten för grova narkotikabrott.

Annons
Två av gävleborna ville inte ha ett nytt utslag i Göta hovrätt och hade tidigare sagt sig vara nöjda med tingsrättens dom.
Sammanlagt ska kvartetten avtjäna 19 års fängelse.

Fyra dömda
Därmed kan en av de mest omfattande narkotikautredningarna Gävlepolisen varit inblandad i läggas till handlingarna.
Bland de fyra finns Piotr Kalinowski, redan dömd till tio års fängelse för att ha försökt smuggla in tio kilo amfetamin via Malmö för två år sedan. Nu fälls han för att vid åtminstone ett tillfälle ha förmedlat kontakt mellan köpare och säljare av ett stort parti narkotika.

Marijuana och Rohypnol
Kalinowski hade tillgång till mobiltelefon när han satte säljarna av två och ett halvt kilo marijuana i kontakt med två köpare från Gävle, Nenad Jovanovic och Stanko Stankovic.
Stankovic och Jovanovic har fört marijuanapartiet, och dessutom 20 000 Rohypnoltabletter, till Gävle. Där hittade polisen hela partiet under en razzia. Duon dömdes också för att ha sålt ett knappt kilo amfetamin till två köpare i Stockholm i början av oktober.
En fjärde gävlebo, Daniel Slojkowski, dömdes för grovt narkotikabrott sedan han haft ett halvt kilo amfetamin i trakterna av Linköping och Motala. Slojkowski straffas dessutom för det olagliga innehavet av en pistol.

Skott genom dörr
Tidigare har Gefle Dagblad berättat om skottlossning mot Slojkowskis lägenhet i centrala Gävle - hagelskuren trängde genom dörren och fastnade i en vägg inne i bostaden, men Slojkowski var inte hemma.
Utredningen, som resulterade i ytterligare fällande domar mot flera personer från södra Sverige, var mycket omfattande. Den inbegrep inre och yttre spaning där poliser från Gävle, rikskriminalen och andra polisdistrikt medverkade.
En viktig del av bevisningen som lett till fällande domar mot samtliga åtalade var hemlig telefonavlyssning.

Mats Hedström
026-15 96 39
mats.hedstrom@gd.se

Mer läsning

Annons