Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

19-åring drog kniv mot vakt

GÄVLE
En entrévärd vid Brända bocken knivhotades när han avvisade en 19-årig gäst på lördagskvällen. Personal uppmärksammade vakten på att person på övre våningen satt och drack egen sprit.

Annons
När vakten bad gästerna vid bordet resa på sig fann han en flaska med pip. 19-åringen medgav att det var hans flaska och hävdade att han köpt den på krogen. Barpersonalen hade inte sålt den. Då sa en av krogens ägare åt vakten att avvisa 19-åringen.

Drog upp kniv
Vakten ledde 19-åringen mot utgången och såg då gästen leta efter något i bakfickan. och dra upp något som blänkte. Då reagerade vakten med att sparka 19-åringen så att han föll omkull utanför entrédörren.
Vakten upptäckte då att föremålet som gästen hade i ena handen var en butterflykniv med bladet utfällt. 19-åringen reste sig och gick mot vakten med kniven riktad framåt i höfthöjd samtidigt som han utmanade honom med utrop. Då låste vakten dörren inifrån i väntan på att polisen skulle hinna fram. 19-åringen ställde sig och bultade på glaset i dörren med kniven.

Vräkte upp dörren
Fler gäster närmade sig krogen och då vräkte vakten upp dörren mot 19-åringen så att denne föll omkull för andra gången. Hans motiv var att ingen av de som närmade sig entrén skulle riskera bli skadad. Just då kom polis fram och grep knivmannen.
19-åringen var inte bara beväpnad med den utfällbara kniven. I en av framfickorna hade han dessutom en syl.
19-åringen fick sova ruset av sig i en av polisens fyllceller. Han frigavs på söndagsförmiddagen efter att ha delgivits misstanke om olaga hot och brott mot knivlagen.
19-åringen nekar till att ha begått något brott.

OLLE HILDINGSON

Mer läsning

Annons