Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

19-åring pekar ut Tennstopetrånare

/
  • Rånarna var maskerade när de hotade personalen på Tennstopet. Bilden är från polisens förundersökning.
  • En av rånarna var beväpnad med pistol, den andre med en kökskniv. Bilden är från förundersökningen.

Den 19-årige medhjälparen har erkänt att han satt vid en spelautomat strax före rånet.

Han förstod då att en av 20-åringarna skulle råna restaurangen.

Annons

Förutom flera vittnesförhör används ett kassaskrin, en påse med ett hårstå och telefontrafik mellan de misstänkta som bevis i rättegången.

Kassaskrinet som tillhör Tennstopet hittades efter rånet av en städerska i under en trappa i det lägenhetshus där en av 20-åringarna bor. Det är samme man som nyligen dömdes till sex års fängelse för mordförsök på en väktare på Öster.

De två beväpnade rånarna som slog till mot Tennstopet 24 januari hade plastpåsar på fötterna. Längs flyktvägen har polisen hittat flera påsar, i en knut på en av dem fanns ett hårstrå som troligen kommer från den andre 20-åringens flickvän.

Åklagaren kan också visa att den mannen och 19-åringen har ringt till varandra flera gånger, både strax före och strax efter rånet.

Under måndagens rättegång satt de två 20-åringarna i rättsalen medan 19-åringen fick lyssna på rättegången från ett angränsande rum.

När en av 20-åringarna häktades för några veckor sedan utbröt kaos i Gävle tingsrätt. En åhörare reste sig upp och skrek: " Ge fan i att gola".

Av säkerhetsskäl fick därför samtliga åhörare under måndagens rättegång sitta i en annan sal och följa förhandlingen på två stora tv-skärmar.

Mer läsning

Annons