Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

24-åring sparkades ner

GÄVLE Tre tonårskillar begärdes häktade på lördagen efter en våldsam misshandel mot en 24-årig man från Forsbacka på busshållplatsen vid Winnhuset. Offret fick ta emot en mängd sparkar mot huvudet och kroppen. Han vårdas på länssjukhuset.

Annons
Forsbackabon var enligt vittnesuppgifter till polisen helt utslagen under minst två minuter efter överfallet. Han blödde ur ena örat, i huvudet och hade skador och skråmor litet varstans på kroppen. Han hade mycket kraftig huvudvärk och blev inlagd på sjukhuset med en befarad allvarlig hjärnskakning.
Den grova misshandeln var en följd av att forsbackabon stötte ihop med tre tonårspojkar på Stortorget vid två-tiden under natten mot lördagen. Polisen vet ännu inte riktigt vad man kom ihop sig om, bara att någon som kom till platsen lyckades få de inblandade att sära på sig.

24-åringen gick då över Nygatan till busshållplatsen vid Sibyllakiosken i Winnhuset för att ta bussen hem. Då ser vittnen hur en av bråkmakarna från Stortorget rusar över gatan och fram mot 24-åringen.
Gärningsmannen, en pojke som firat sin 18-årsdag under kvällen, fullföljde attacken genom att sparka sin motståndare i huvudet så att denne föll och blev liggande på trottoaren.
18-åringens två kompisar kom rusande efter. De två övriga är bröder och 17 respektive 18 år. Alla tre deltog i den fortsatta misshandeln av 24-åringen som förgäves sökte skydda sitt huvud och kropp mot sparkarna.

Totalt handlar det om ett stort antal sparkar. En av träffarna mot offrets huvud orsakade ett tydligt avtryck av en smutsig sko på ena kinden.
- Alla tre deltog men den som fyllde 18 år var enligt vittnesuppgifter den mest aktive, säger polisinspektör Urban Fredriksson.
De tre anhållna pekades ut av vittnen och greps på platsen för övergreppet. Omkring 20 personer ska ha sett det som hände. Polisen har hört några vittnen men vill ha tag i fler.
- Jag vädjar till dem som bevittnade misshandeln att ringa till polisen, gärna redan idag. Fråga gärna efter mig, säger Urban Fredriksson.
Numret till Gävlepolisen är 026/65 50 00.

Födelsedagsbarnet sa i det inledande förhöret att han varken kan erkänna eller förneka misshandel med hänvisning till att han druckit för mycket.
Bara en av de tre anhållna, den som är yngst, finns tidigare i brottsregistret. Han fälldes helt nyligen för ringa misshandel.
Nu handlar det om misstankar om grov misshandel. Troligen hålls häktningsförhandlingen redan i dag, söndag, men hänsyn till de misstänktas låga ålder.
Olle Hildingson
026-15 96 38
olle.hildingson@gd.se

Mer läsning

Annons