Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

26-åring dömd för knivhugg

GÄVLE Den 26-årige man som suttit häktad för att ha knivskurit en bekant efter ett bråk på Norra Skeppsbron dömdes i går till ett års fängelse.
Mannen dömdes också för två bilstölder, narkotikabrott och dopningsbrott.

Annons

På kvällen den 12 september stod ett gäng kompisar och fiskade på Norra Skeppsbron. Då dök plötsligt 26-åringen upp och gick till attack mot en jämnårig bekant i sällskapet. Han gav mannen ett slag över munnen, varpå den andre slog tillbaka. Då drog 26-åringen kniv och högg den andre mannen flera gånger i ryggen. Sedan försvann han springande därifrån.
Den skadade mannen fördes till Gävle sjukhus men klarade sig undan med lindriga skador. 26-åringen, som sedan tidigare är dömd för bland annat stöld och narkotikabrott, kunde gripas några dagar senare.

26-åringen har hela tiden hävdat att han använde kniven för att försvara sig. Men Gävle tingsrätt valde alltså att inte tro på hans version.
I går dömdes han till ett års fängelse för bland annat grov misshandel. Han ska också betala ett skadestånd på 22 000 kronor till den misshandlade mannen.
Under rättegången förklarades 26-åringen även skyldig till tre tidigare fall av ringa narkotikabrott, två fall av dopningsbrott, två bilstölder och ett försök till bilstöld.

Frida Pettersson

Mer läsning

Annons