Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

29-årig kvinna dömd till fängelse

29-åringen har av Gävle tingsrätt dömts till sex månaders fängelse för misshandel av en 76-årig kvinna. Hon ska även betala 37.000 kronor i skadestånd till kvinnan. 29-åringen var tidigare medåtalad i det uppmärksammade mordet på Madeleine Sandegård. Hon friades då helt och fick ett skadestånd på 194.000 kronor av staten.

Annons

Tingsrätten fann henne i dag skyldig till misshandel och stöld.

Som förmildrande omständighet till att hon misshandlat den gamla damen angav 29-åringen mordet på Madeleine; posttraumatisk stress efter att ha bevittnat det brutala mordet.

Det var natten mellan den sista april och första maj  den 76-åriga kvinnan misshandlades. Ett liv med umgänge och dagliga promenader blev en tillvaro där hon inte längre vågade lämna lägenheten, inte ens för att gå ut med soporna.

I lägenheten ovanpå bor 29-åringen som, enligt 76-åringen, mitt i natten och så gott som naken trängde sig in i hennes hem, slet ut henne i trapphuset, slängde runt henne i håret, dunkade hennes huvud i väggen, slog och sparkade. Hon anklagade den gamla damen för att ha stulit hennes lägenhet.

29-åringen hade vid tillfället en promillehalt på 0,8 i blodet.

GD.se

Mer läsning

Annons