Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

3 600 kronor i sjön

/

Ida Larsson beställde en mobiltelefon för 3 600 kronor på Kameraexperten, men fick den aldrig.
Hon är en av alla de som blivit av med pengarna till nätföretaget i december.
– Jag är jättebesviken. Jag vill ha grejer på en gång och den kom inte när man hade väntat och pengarna är bara borta, säger Ida Larsson.

Annons

Hon går på gymnasiet och tog pengar från sitt sparkonto för att köpa en ny mobil eftersom hennes inte funkar längre. Hon har köpt telefon på nätet utan problem en gång tidigare, bestämde sig för en Sony Ericsson W 902 för kameran och musikmöjligheterna och beställde den från Kameraexpertens hemsida den 5 december.
Betalningen drogs direkt från kontot, men någon telefon dök inte upp. Hennes mamma Gunilla Wikman mejlade två gånger till företaget, efterlyste mobilen och skrev att om den inte kom ville hon ha pengarna tillbaka. Efter första mejlet fick hon ett leveransdatum och efter det andra ett nytt leveransdatum med löfte om en kompensationsgåva för dröjsmålet.
De hade kollat upp att Kameraexperten fått bra betyg på sajten Pricerunner och kände sig trygga med det. Telefonen hade också tre års garanti och Ida Larsson säger att hon aldrig haft problem med att handla på nätet förr.
– Det som jag tyckte var konstigt var att man inte fick något id-nummer eller kontrollnummer, så att man kunde fråga efter paketet på Posten. Det sa de att man fick först när varan lämnade lagret, säger Gunilla Wikman som efterlyste numret via mejl.
I torsdags, dagen innan hon läste om polisanmälningarna mot företaget i GD, förstod hon att det inte skulle komma någon mobil.
Hon har försökt ringa företaget men mötts av samma telefonsvararbesked som GD: ”Välkommen. Vår kö är för närvarande full. Var god försök senare.” De har också sett att mobilen är borta från företagets hemsida.
– Det känns så ledsamt och frustrerande att man inte kan göra något, säger en arg Gunilla Wikman.
Hon har polisanmält företaget, något hon mejlat företaget att hon skulle göra om de inte fick pengarna tillbaka.
– 3 600 är en hel del. Det är inte lätt att få ihop det i en handvändning.
Ida Larsson säger att hon nu får försöka få ett jobb för att kunna spara ihop till telefonen som hon behöver.

Mer läsning

Annons