Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

30-åring anhållen för mordförsök

GÄVLE En 30-årig man anhölls i går för mordförsök på sin sambo. Mannen greps i sin lägenhet på Brynäs efter att grannar tillkallat polis.

Annons
Det var vid tiotiden i går förmiddag som parets grannar på Brynäs slog larm. Flera av grannarna hade hört hur en kvinna blev misshandlad i en intilliggande lägenhet. Polisen ryckte ut och när de klev in i lägenheten fanns både den 30-årige mannen och hans 32-åriga sambo kvar.

Kvinnan var mycket rädd och uppjagad. Hon fördes till sjukhus där hon fick sina skador dokumenterade av en rättsläkare. Enligt polisen ska hon dock ha klarat sig med lindriga skador.
Mannen greps misstänkt för grov misshandel men åklagaren ansåg att mannens handlingar var så allvarliga att han sedan anhölls för försök till mord. Enligt de förhör som har hållits med kvinnan ska 30-åringen ha sagt att han skulle döda henne. Efter det ska han ha gjort vissa förberedelser i lägenheten som tyder på att han menade allvar. 30-åringen ska dock inte ha använt sig av några tillhyggen när han gav sig på kvinnan.
30-åringen och kvinnan har bott tillsammans en tid men de håller på att separera. Mannen är känd av polisen men har inte tidigare dömts för våld mot sin sambo.

30-åringen är misstänkt för försök till mord på sannolika skäl, vilket är den starkare misstankegraden. Han är också misstänkt för olaga frihetsberövande eftersom han tvingat kvinnan att stanna kvar i lägenheten. Händelsförloppet ska ha börjat redan tidigt på onsdagsnatten och sedan ha fortsatt fram tills det att polisen knackade på dörren.
Polisen genomförde i går en teknisk undersökning i lägenheten. Vad den resulterade i vill polisen inte avslöja.

Mer läsning

Annons