Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

30-åring åtalas för dödsolycka

/

Föraren hade solen i ögonen när han körde på den 87-åriga damen.
Hon avled en dag efter kollisionen.
Nu åtalas mannen för vållande till annans död.

Annons

Olyckan inträffade på Nygatan i höjd med Skatteverket den 6 mars förra året. Vid fyratiden på eftermiddagen satte sig den 30-årige mannen i sin bil för att åka och handla. Han stannade vid korsningen Kaplansgatan-Nygatan.

När det slog om till grönt svängde han till vänster in på Nygatan. Då fick han solen i ögonen vilket gjorde att han inte såg den 87-åriga dam som korsade vägen med sin rullator. 30-åringens bil träffade den gamla damen.

En kvinna har berättat för polisen att 87-åringens rullator kastades upp i luften. Kvinnan bad en annan person ringa till SOS medan hon sprang fram till den gamla kvinnan som låg på marken och fortfarande andades. 87-åringen kördes med ambulans till Gävle sjukhus, men skadorna var så allvarliga att hon avled en dag senare.

I förhör direkt efter olyckan berättade föraren att han förmodligen kört i 40-50 kilometer i timmen. Uppgiften har han sedan tagit tillbaka. När olyckan inträffade var maxhastigheten 30 kilometer i timmen utanför Skatteverket.

30-åringen säger vidare att det var det bländande solljuset som gjorde att han inte såg kvinnan när han svängde in på Nygatan. Eftersom det inte längre fanns något övergångsställe på platsen förväntade han sig heller inte att någon skulle gå över gatan.

Han hävdar att han inte hade bråttom då olyckan inträffade. 30-åringen säger till polisen att olyckan var en mycket traumatisk upplevelse och att han har haft svårt att komma ihåg detaljer om vad som hände precis före olyckan.

Nu åtalas 30-åringen för vårdslöshet i trafik och vållande till annans död.

Mer läsning

Annons