Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

35-åring misstänks ha utnyttjat styvdotter

GÄVLEEn 35-årig skutskärsbo som misstänks för grovt sexuellt utnyttjande av underårig häktades på fredagen av Gävle tingsrätt.

Annons
Enligt åklagaren har mannen gjort sig skyldig till grovt sexuellt utnyttjande av sin styvdotter vid ett stort antal tillfällen mellan åren 1993 och 2000.
Övergreppen ska bland annat ha skett i Gävle och börjat när flickan, som i dag är i 20-årsåldern, var omkring tio år gammal.
35-åringen är även misstänkt för sexuellt tvång. Det är en kvinna i övre tonåren som anmält att mannen tvingat henne till samlag vid ett tillfälle i augusti i år.

"Lindrigare tvång"
- Sexuellt tvång är ett lindrigare tvång än vid våldtäkt där det fordras trängande våld eller fara, säger åklagare Ann-Marie Sjöberg.
Mannen häktades eftersom det fins risk att han undanröjer bevis eller fortsätter att begå brott om han försätts på fri fot.
För brottet grovt sexuellt utnyttjande av underårig är minimistraffet dessutom två års fängelse och då häktas den misstänkte om det inte finns ett uppenbart skäl till att låta bli.
Åtal mot 35-åringen ska vara väckt senast den 20 september.
ANNA HÖGLUND
026-15 96 31
anna.hoglund©gd.se

Mer läsning

Annons