Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

39-åring tafsade på styvdotter

GÄVLEEn 39-årig man från Gävle har dömts till villkorlig dom för sexuellt utnyttjande av underårig. Han ska även betala 35 000 kronor till sin styvdotter som han tafsade på när hon var ungefär åtta år gammal.

Annons
I dag har styvdottern hunnit bli tonåring, men hon mår mycket dåligt av de sexuella övergrepp som hon utsattes för när hon var liten. Bland annat har hon skurit sig i armarna och drabbats av anorexi.
Under rättegången berättade hon om tre tillfällen som styvpappan gjorde närmanden mot henne, men åklagaren har valt att bara väcka åtal för det första tillfället.
Den händelsen inträffade när flickan var ungefär åtta år. Hon var ensam hemma med styvpappan som skulle natta henne. När hon lagt sig i sin säng la han sig bredvid och frågade henne om han fick lägga handen innanför hennes trosor. När hon sa nej började han tjata. Till slut gick han in med handen innanför trosan trots att hon bad honom låta bli. Övergreppet varade ungefär en minut.
Några år senare ska han ha gjort samma sorts närmanden ytterligare en natt, och en kort tid därefter ska han ha tjatat på att få "ta lite". När hon nekade erbjöd han henne pengar, först 50 kronor sedan en hundralapp. Flickan blev ledsen och sprang in på sitt rum.
Snart berättade hon för sin pappa som sa att hon inte behövde åka till mamman och styvpappan något mer.
För ungefär ett år sedan berättade hon om övergreppen för skolsyster som anmälde saken till socialtjänsten, som i sin tur gjorde en polisanmälan.
Styvpappan har hela tiden nekat till misstankarna och sagt att händelserna aldrig ägt rum. Bland annat har han sagt att styvdottern kommit med anklagelserna för att få uppmärksamhet eller pengar.
Men tingsrätten tycker att flickans berättelse är mer trovärdig än styvpappans.
Tingsrätten väljer att döma mannen till villkorlig dom med samhällstjänst med förklaringen att övergreppet var förhållandevis kortvarigt och att det skedde för länge sedan. Dessutom tror tingsrätten att mannen inte kommer att göra sig skyldig till fler övergrepp.
Om fängelsestraff hade utdömts skulle det ha blivit tre månader långt.
MARIAM NARAGHI
026-15 96 33
mariam.naraghi_gd.se

Mer läsning

Annons