Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

46-åringen fick påhälsning av likhund

Polisen har tagit hjälp av en likhund i jakten på den försvunne Kjelle Blues.
Hunden har sökt av flera platser i Sandviken, bland annat lägenheten där mannen som satt anhållen för människorov bor.

Annons

I går skrev GD om en bortslängd blå mountainbike som låg vid Säljansvägen. Polisen vill få reda på om det skulle kunna vara Kjelle Blues cykel.

– Vi har redan fått in flera intressanta tips men vi hoppas på att få in ännu fler, säger Christer Löw, inspektör på grova brott.

I måndags fick utredarna tillgång till en kriminalsökhund med vars hjälp de sökte på flera olika platser i Sandviken. En av dessa platser var en lägenhet där den tidigare anhållne 46-åringen bor. Vad eftersökningarna resulterade i vill inte Christer Löw svara på.

– De är inte är klara med sitt protokoll men vi ska träffa kriminalteknikerna imorgon, säger han.

På midsommarafton sågs Kjelle Blues vid 46-åringens lägenhet. Det är den sista säkra iakttagelsen som allmänheten har gjort av den försvunne mannen. Efter att 46-åringen försattes på fri fot har polisen jobbat vidare och flera nya personer har hörts om försvinnandet.

Tidigare har en 32-årig man suttit anhållen för människorov. Han greps efter att polisen fått uppgifter om att han hotat Kjelle Blues och dessutom försökt driva in en skuld en tid innan midsommarafton. Även 32-åringen släpptes men enligt åklagaren är varken han eller 46-åringen avförd från utredningen.

Mer läsning

Annons