Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

50-åring kan vara huvudman i knarkliga

GÄVLE En 50-årig man från Stockholm begärs i dag häktas vid Gävle tingsrätt. Han är den fjärde person som gripits misstänkt för delaktighet i en härva där flera kilo amfetamin kan ha sålts i Gävle.

Annons
Det är länskriminalens spaningsrotel som håller på att rulla upp en amfetaminliga med förgreningar i Stockholm. De inblandade kan ha distribuerat en okänd mängd amfetamin till köpare i missbrukarledet i Gävle.

Det första gripandet gjordes i torsdags. Polismän stoppade en knarkleverans i Tierp. I bilen färdades två män, 24 och 28 år - i fordonet fanns också ett kilo amfetamin, värt hundratusentals kronor beroende på utspädning.
De två i bilen och ytterligare en 28-årig man som greps i Gävle häktades i fredags misstänkta för grovt narkotikabrott. Trion bor i Gävle och Älvkarleby.
Vad som inte var känt under helgen var att polisen slagit till mot en misstänkt huvudman i Stockholm.

Den 50-årige mannen är dömd för grova brott ett flertal gånger. Den senaste domen mot honom, i Stockholms tingsrätt i mars i fjol, avsåg knappt 500 narkotikaklassade tabletter, nästan 60 gram amfetamin och ett parti fenmetrazin, även det ett narkotikaklassat preparat.
I ett källarförråd i södra Stockholm förvarade 50-åringen en revolver och en halvautomatisk pistol med 83 skott.
Det är inte känt hur länge amfetaminligan ska ha opererat. Men polisen anser sig ha misstankar som omfattar i vart fall hösten, eventuellt har amfetamin köpts i Stockholm och sålts i Gävle sedan i somras.
Åklagaren Christer Sammens är förundersökningsledare. Enligt honom är inga fler gripanden planerade just nu, men sådana kan inte uteslutas i en nära framtid.
Att en tids spaningsarbete ligger bakom polisens insats är uppenbart, men Christer Sammens är förtegen om detaljer i utredningsarbetet liksom vad de misstänkta sagt i polisförhör.

Den 50-årige mannen från Stockholm har fått Jan Freij som sin försvarare - advokaten är specialiserad på stora narkotikamål.

Mats Hedström

Mer läsning

Annons