Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

500 vill jobba på arbetsförmedlingen

Arbetsförmedlingen bättrar på egen hand på jobbstatistiken i Gästrikland. Ett tiotal nya arbetsförmedlare ska förstärka organisationen under våren.
– En del kan säkert börja ganska snart, säger chefen Lars Ahlstrand.

Annons

Gävleborg har den högsta arbetslösheten i landet och även om inflödet av nya jobb fortfarande ser ganska bra ut i Gävle finns det gott om utmaningar för arbetsförmedlingen.

I januari var 4 240 personer öppet arbetslösa i Gästrikland, en ökning med 448 personer sedan januari förra året, och ingen räknar med att trenden ska vända än på ett tag.

Någon gång i nästa vecka blir det helt klart hur många tjänster som ska tillsättas men Lars Ahlstrand räknar med ett tiotal.

Och intresset för jobben är stort. Över 500 har sökt, både personer som tidigare arbetat som förmedlare och nya bekantskaper. Nyrekryteringen gäller hela Gästrikland och fördelningen på de olika orterna är inte helt klar.

– Det jag hoppas på är att kunna utöka våra kontakter med företagen. Det är väldigt viktigt att vi kommer in på företagen och ser vilka behov de har, säger Lars Ahlstrand.

Men de nya arbetsförmedlarna ska också förstärka i kontakterna med de arbetssökande och arbeta med de aktiviteter som arbetsförmedlingarna själva anordnar.

Utöver den personalförstärkningen har arbetsförmedlingen fått en tidsbegränsad resurs från den nationella beredskapsorganisationen som ska vara på plats under fyra månader i Gävle.

Mer läsning

Annons