Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

51-åring gäckade polisen

GÄVLE
En 51-årig man greps under natten till onsdagen sedan han, enligt misstankarna, stulit ett par skinnbyxor som han skar sönder med en glasbit.

Annons
På onsdag eftermiddag häktades 51-åringen av tingsrätten i Gävle.
En glasruta till en butik som säljer skinnkläder krossades en dryg timme efter midnatt när en en man slängde en tegelsten mot den. Även en vas i butiken krossades. Ett vittne såg en person i vit- och svartmönstrade tygbyxor av "militärt" snitt. På grundval av signalementet tipsade väktare från Securitas om att det kunde vara den misstänkte 51-åringen.
Vid 02-tiden på natten kom ett samtal till polisens kommunikationscentral att 51-åringen setts nära dansrestaurangen CH. En väktare hade fått korn på den misstänkte och följde efter honom till fots.
Då ska 51-åringen ha plockat upp en glasskärva från marken och hotat att skära väktaren.
Enligt samma uppgifter ska 51-åringen därefter ha använt glasskärvan att försöka skära sönder skinnbyxorna, som han vid det laget hunnit ta på sig.
51-åringen greps av en polispatrull och fördes till arrestlokalen i Sandviken. Där ska han ha slagit sönder en toalettstol.
Sedan tidigare är 51-åringen misstänkt för ett tiotal, ofta missbruksrelaterade brott. Åtalet mot honom ska vara väckt den senast 20 augusti.
Mats Hedström

Mer läsning

Annons