Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

51-åringen hörs i morgon

/
  • En stor dopningshärva är på väg att nystas upp. På tisdagsmorgonen slog polisen till med husrannsakningar mot 47 adresser på 25 orter i hela landet.

I dag inleddes rättegången mot den 51-årige man som misstänks ha styrt en omfattande handel av dopningsmedel från sitt hem i Gävle. Mannen anses vara en av nyckelpersonerna i den omfattande dopningshärva som nystades upp i oktober i år.

Annons

51-åringen erkänner att han har sålt varor för 100 000 kronor. Resten ska han ha haft för eget bruk menar han. Åklagaren, Peter Olofsson, hävdar att mannen ska ha sålt varor för 1,2 miljoner kronor.

Mannens 45-åriga sambo, som är medåtalad, medger att hon har hanterat pengar men hävdar att hon inte visste var de kom ifrån.

Den inledande delen av rättegången ägnades åt Olofssons sakframställan där han bland annat försökte visa att 51-åringen har använt sig av en viss signatur på nätet.

Eftermiddagen har ägnats åt förhör med ett tiotal personer som ska ha köpt preparat av 51-åringen.

51-åringen och hans sambo misstänks för grovt dopningsbrott och brott mot lagen om handel med läkemedel. De båda ska höras i morgon.

Mer läsning

Annons