Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

51-åringen nekar till det mesta

Preparaten som hittades hos 51-åringen var inte hans. Det blev svaret på åklagarens frågor under rättegången om dopningsaffärerna
– Jag var bara mellanhand, säger han.

Annons

Gårdagens förhör ägnades nästan helt åt den åtalade 51-åringen. Han hävdar att han sålt läkemedel för 1, 5 miljoner kronor och dopningsmedel för 100 000 kronor.

Han ville inte kännas vid den e-post som rekonstruerats från hans dator, inte heller att han skulle ha använt sig av ett visst smeknamn på olika forum på internet.

– Det är många som kan skriva sådant.

Han hävdade också att det är flera personer som använt sig av samma e-postadress och att han lånat den någon gång. Han hade heller aldrig sett den prislista som hittades hos en av de åtalade kunderna i norra Sverige.

Det gjordes husrannsakan två gånger i 51-åringens hus. Beslaget innehöll både dopningsmedel och läkemedel, men 51-åringen menade att det bara var en tillfällighet att steroiderna fanns hos honom.

– Det var inte jag som skulle ha dem. Jag skulle åka iväg med dem.

Vart ville han inte svara på.

Inte heller de båda kontona i Luxemburg var hans. Sambon hjälpte till att öppna dem, men sedan användes det av en annan kille.

Kontona hos Länsförsäkringar lånades också ut till en annan person.

51-åringen är sjukskriven och lever enligt egen uppgift på cirka 10 000 kronor i månaden. Det har han gjort under minst tio år. Trots det har polisen hittat stora summor på olika konton och i ett bankfack. Han har också kunnat betala en Ford Mustang för 300 000 kronor kontant.

– Jag jobbade på krogen varje helg och lade undan. Jag är försiktig med pengar.

Han har också sysslat med aktieaffärer under många år och gjort en del vinst på det. 51-åringen ansåg också att det inte var så konstigt att det gjorts många insättningar på hans konton, eftersom han sålt läkemedel.

Han ville inte heller förklara hur läkemedelsaffärerna gått till.

– Det har inte ni med att göra.

Någon enstaka gång hade han fått pengar i rekommenderade brev, men breven innehöll oftast cd-skivor och dvd-filmer eftersom han inte ville bränna dem själv.

Rättegången kommer att avslutas i mellandagarna.

Mer läsning

Annons