Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

53-åring häktad för sex med elvaårig flicka

GÄVLE Den 53-årige gävlebon misstänks för sex med en flicka i elvaårsåldern i lördags natt.
Timmarna efteråt tog han bussen till Stockholm medan en åklagare i Gävle anhöll honom. Redan 1995 var gävlebon aktuell i en sexutredning med barn, men den lades ned.

Annons
53-åringen häktades av Gävle tingsrätt igår som misstänkt för grovt sexuellt utnyttjande av en flicka i elvaårsåldern under natten till lördagen.
Förhandlingen var stängd för allmänheten, men några detaljer är kända.

Flickan och 53-åringen är inte släkt med varandra. Efter det sexuella utnyttjandet, som ska ha ägt rum i 53-åringens bostad, valde flickan att omedelbart berätta för en närstående person om vad som hänt.
Polis och åklagare ville inte berätta om det var sin mamma som flickan anförtrodde sig åt.
Polisen i Gävle fick kännedom om händelsen samma dygn som den inträffade.

53-åringen befann sig då i Stockholm. Enligt uppgift hade mannen rest dit över dagen med en långfärdsbuss. Klockan 16.35 på eftermiddagen anhölls 53-åringen i sin frånvaro och vid 22-tiden på kvällen kunde han gripas.
En uppgift säger att gripandet ägde rum i Stockholm.
Anledningen till polisens snabba agerande kan dels vara att flickan lämnat detaljerade och trovärdiga uppgifter - dels har det sannolikt spelat in att 53-åringen är känd sedan tidigare.
1995 var mannen misstänkt för ett likartat brott. Anmälan handlade också den gången om en mycket ung flicka som 53-åringen inte var släkt med. Bevisen räckte aldrig till en häktning, än mindre till åtal.
Så småningom lades utredningen ned i brist på bevis.

53-åringen är konsult i byggnadsbranschen och har inte dömts för brott.
Mannen representerades av sin advokat Lars Häggström, som meddelade att den misstänkte nekar till anklagelserna - de är påhittade.
Senast den 16 december ska åtal ha väckts. Grovt sexuellt utnyttjande kan straffas med lägst två och högst åtta års fängelse.

Mats Hedström
026-15 96 39
mats.hedstrom@gd.se

Mer läsning

Annons