Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

550 gick i solgasset

/
  • Foto: LEIF JÄDERBERG Uppslutning. Hela 550 deltagare var med i tjejgåingen i går kväll.

GÄVLETjejgåingen är en verklig folkrörelse. Imponerande 550 personer deltog i gårdagskvällens solgass och hetta i det fjärde loppet på lika många år i Gävle.

Annons
Liselotte Fernaeus kom först i mål efter de fem kilometrarna. Men alla deltagare fick medaljer och presenter.
Och det är inte en tävling av det vanliga slaget. Snarare är det en sammankomst mellan tjejer från när och fjärran. Ett sätt att kombinera motion med att träffas och samtala på ett lite annorlunda vis.

Via Strömvallen
GD:s team följde med en bit under promenaden från högskolan, via Strömvallen, Boulognerskogen, sjukhuset och sedan tillbaka till högskolan.
Det var verkligen en stor variation på deltagarna. Flera kompis- och arbetsplatsgäng gick ihop. Som de fem tjejerna från Kilafors eller det månghövdade gänget med tjejer som alla bar t-shirtar med Vallviks bruk på.
- Det är hela två tredjedelar av deltagarna som inte kommer från Gävle, berättar Allan Haglund vid arrangerande Gävle orienteringsklubb.
Många hade livliga diskussioner och skrattade gott under promenaden. Det var varierande åldrar och stilar. Många gick med gångstavar.

Sedan 1999
Själva arrangemanget tjejgåing startade 1999 för att inspirera till motionerande bland kvinnor. Samtidigt som man får promenera och ha trevligt så bidrar man med pengar till bröstcancerfonden från anmälningsavgiften.
Det sker på olika platser i landet olika dagar och sträckan varierar mellan fem till åtta kilometer. I Gävle är alltså orienteringsklubben med och sponsrar. Allan Haglund ser fram emot att fira femårsjubileum nästa år.

MATTIAS JONSSON
026-15 96 37
mattias.jonsson@gd.se

Mer läsning

Annons