Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ågren vill satsa på gasklockan

GÄVLEMats Ågren, s, vill trots allt satsa på en ombyggnad av den Stora Gasklockan. I ett förslag till kommunstyrelsen föreslår han nu att man ska gå vidare som planerat och investera 18,2 miljoner kronor i en första etapp. Därmed underkänner han tjänstemännens förslag att skjuta upp ombyggnaden.

Annons
- Behovet av upprustning är stort och det vore därför olyckligt att ändra tidigare planer och därigenom gå miste om EU-bidraget på 6,3 miljoner kronor, menar kommunalrådet.
GD berättade i april om hur budgetchefen Anders Larsson ansåg att man ska skjuta på ombyggnaden och nöja sig med fastighetsunderhåll och giftsanering. Det är det enda som fullmäktiges avsatta pengar räcker till.
Förslaget skulle leda till att Folkteatern inte kan använda den stora gasklockan. Därmed skulle man även missa det EU-bidrag som bygger på att det blir teaterverksamhet i området.
Det nya beslutsförslaget från Mats Ågren innebär att kostnaden ökar med 3,2 miljoner kronor mer än vad som finns med i budgeten i år. Dessutom leder det till en ökad driftskostnad nästa år på en miljon kronor. Behovet av mer pengar ska tas upp under höstens budgetarbete. De resterande investeringsbehoven ska man pröva när den ekonomiska planen för 2005-2008 upprättas.
I augusti ska man meddela länsstyrelsen att kommunen behöver en förlängning av projekttiden kring gasklockorna.
Länsstyrelsen har nämligen begärt att få besked om planerna innan den sista augusti.
MATTIAS JONSSON
026-15 96 12
mattias.jonsson@gd.se

Mer läsning

Annons