Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åkte från ena hustrun - slog den andra

GÄVLEFyra månader bakom galler och 30 000 kronor i skadestånd. Det blev tingsrättens dom mot den 32-årige gävlebo som misshandlat sin hustru flera gånger och även kört grovt rattfull.

Annons
Däremot ansåg inte tingsrätten att mannen gjort sig skyldig till ett så allvarligt brott att han skulle utvisas, bland annat på grund av han aldrig begått brott i Sverige tidigare. Tingsrätten har heller inte trott på den misshandlade kvinnans hela vittnesmål eftersom man anser att hennes berättelse "saknat spontanitet".
Ett skäl till att mannen inte finns i belastningsregistret sedan tidigare är att han flyttade till Sverige först i våras för att gifta sig. Men snart började han misshandla sin hustru.
Av ett flertal övergrepp som kvinnan berättat om har tingsrätten valt att tro på ett fåtal. Detta beror delvis på att tingsrätten anser att åklagaren ställde alldeles för ledande frågor till kvinnan under rättegången.
32-åringen har hela tiden nekat till misshandeln, som bland annat bestått i att han slagit hustrun i huvudet utanför polishuset vid ett tillfälle i augusti.

Olaga hot
Enligt åklagaren hade mannen även gjort sig skyldig till olaga hot i samband med att han misshandlade hustrun. Men tingsrätten valde att inte tro på anklagelserna om olaga hot.
32-åringen kan ha ytterligare ett åtal att vänta, eftersom han är misstänkt för tvegifte. När han kom till Sverige i våras och gifte sig med kvinnan som han snart började misshandla, var han redan gift med en kvinna i Irak som han även hade barn med.
Under misshandelsrättegången berättade 32-åringens hustru att hon blivit mycket besviken över att han var gift med en annan kvinna. Mannen å andra sidan, upplevde hustru nummer två som överdrivet svartsjuk.
32-åringen ska stanna kvar i häktet tills domen om fyra månaders fängelse vinner laga kraft.

MARIAM NARAGHI
026-15 96 33
mariam.naraghi@gd.se

Mer läsning

Annons