Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Aktiviteter för alla och envar

/
  • Foto: TOBIAS IVARSSONSusade fram. Systrarna Emilia och Elin Lindborg, från Sandviken, njöt i fulla drag av karusellturen i Stadsparken. Barnens dag var verkligen något för dom.

SANDVIKENVackert väder och mycket blandade aktiviteter lockade gott om folk till Stora Träffen i centrala Sandviken i går.

Annons
Vid Jerntorget demolerade Gästrike Offroad gamla bilar, segelflygplan visades upp av Västra Gestrike flygklubb och Lottakåren, med flera, talade för sin verksamhet.
Hemvärnsmannen Bengt Froste talade sig varm för de olika frivilligorganisationer som hjälper till när det sker skogsbränder, översvämningar och när man behöver göra eftersökningar.
- Vi har ett tätt samarbete med polisen och räddningstjänsten. Vi har ett bra nätverk, säger han och berättar att det är hela 20 000 personer i Gävleborgs län som är aktiva i frivilligorganisationer som hemvärnet, lottakåren och Röda korset.
Vid Folkets hus kunde de intresserade besökarna sedan bland annat se på modevisning. På Knutentorget var det skördemarknad. På flera platser bjöds på musik.
Mest skratt och förfärade tjut bjöds det dock på i Stadsparken där Barnens dag firades med ett fullskaligt tivoli. Mellan godisregn och trollkarlskonster lockade berg- och dalbanan, de många karusellerna och tombolastånden de många barnen och föräldrarna. Och visst är det smaskens med sockervadd!
Alla förutsättningar fanns där för en lyckad dag. Det var bara att ta för sig på Stora Träffen.
MATTIAS JONSSON

Mer läsning

Annons