Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äldreboende på Alderholmen

/
  • Enligt den plan för nya äldreboenden och renovering av gamla som förvaltningen har skulle äldre­boendet på Alderholmen vara klart 2014 eller 2015.

Alderholmen får ett äldreboende.
Men det dröjer kanske ända till 2016 innan det är klart för inflyttning.

Annons

Det behövs fler platser på äldreboenden i Gävle framöver. Ett nytt boende intill Furugården i Valbo byggs just nu och våren 2013 kan Björkegrenska gårdens pensionärer och andra flytta in.

Nu är det bestämt att nästa nya äldreboende byggs på Alderholmen, norr om kanalen och söder om Korpens idrottshall, mellan Sjåaregatan och Wilhelmina Skoghs gata.

– Det finns en färdig tomt och det är ett bra läge, säger Marita Olsson Narving, administrativ chef på omvårdnadsförvaltningen.

Det blir 60 lägenheter, en investering på runt 150 miljoner kronor.

Detaljplanen måste ändras, men Marita Olsson Narving räknar med att kunna börja upphandlingen av bygget i höst.

Enligt den plan för nya äldreboenden och renovering av gamla som förvaltningen har skulle äldreboendet på Alderholmen vara klart 2014 eller 2015, men det tror Marita Olsson Narving är för knappt om tid. Det handlar snarare om att pensionärerna kan flytta in 2015 eller 2016.

Först när det nya äldreboendet är klart blir det aktuellt att renovera de äldreboenden som behöver rustas upp. Det handlar om Sofia Magdalena, Kristinelundsgården och Bomhusgården.

Äldreboendet på Alderholmen får förskolan Fyren och bostäder som grannar enligt dagens byggplaner.

Mer läsning

Annons