Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åldringsrånare slog till igen

GÄVLE
Åldringsrånaren har slagit till igen.
I går upptäckte en 77-årig dam på Södra Hospitalgatan på Brynäs att hon blivit bestulen på 11 000 kronor.

Annons
Pengarna hade hon haft på tre olika ställen i lägenheten, vilket tyder på att tjuven haft gott om tid på sig att leta.
Trots det misstänker polisen att stölden skett när kvinnan var hemma.
-Hon har varit hemma till och från men alltid låst efter sig när hon varit ute. Däremot är det ju väldigt många som har dörren öppen när man är hemma, säger Rolf Gustafsson vid Gävlepolisen.

Osäker på tidpunkten
Enligt honom hade tjuven ställt till en "viss oreda" i kvinnans skåp. Trots det är kvinnan inte säker på när stölden ägde rum.
Det var först i går när hon skulle gå och handla som hon märkte att pengarna saknades. De kan ha försvunnit när som helst efter den 26 februari, då hon senast hanterade pengarna.
Enligt polisen arbetar man intensivt med jakten på åldringsrånaren, som nu misstänks för ett stort antal rån och stölder.

Samma förövare?
-Vi har haft ett 20-tal fall under den här perioden. I 14 av de fallen är det ett gemensamt signalement, säger Rolf Gustafsson.
Han tillägger att i till exempel det här fallet har ingen sett tjuven, men tillvägagångssättet gör ändå att man misstänker samme man.
Vid de tillfällen mannen har ertappats har han låtsats leta efter någon som heter Daniel. Vid ett tillfälle har han slagit ett offer som försökte hålla honom kvar i lägenheten.

Magnus Lundquist
026-15 96 63
magnus.lundquist@gd.se

Mer läsning

Annons